Nέο πρωτοποριακό ντοκιμαντέρ για την Ομοιοπαθητική

Nέο πρωτοποριακό ντοκιμαντέρ για την Ομοιοπαθητική

H Ομάδα 4HomeopathyGreece

(Ο Σύλλογος Ομοιοπαθητικών Ελλάδος, το Ιπποκράτειο Κέντρο Κλασσικής Ομοιοπαθητικής,

ο Πανελλήνιος Σύλλογος Υποστήριξης της Υγείας και

η εφημερίδα Holistic Life συνεργάζονται με τον οργανισμό 4Ηomeopathy)

εξασφάλισε τα δικαιώματα για την προβολή της ταινίας:

MAGIC PILLS

Η Ομοιοπαθητική είναι μια μη-τοξική, προσιτή και αποτελεσματική θεραπευτική μέθοδος;

Ή είναι ένα επικίνδυνο εικονικό φάρμακο;

Το νέο πρωτοποριακό ντοκιμαντέρ Magic Pills θέτει ερωτήματα σχετικά με τα επιστημονικά στοιχεία που βρέθηκαν να υποστηρίζουν την ομοιοπαθητική και οι απαντήσεις μπορεί να σας εκπλήξουν! Η κινηματογραφίστρια και ομοιοπαθητικός Ananda More, γίνεται στόχος μίας από τις πολυάριθμες εκστρατείες των ΜΜΕ κατά της ομοιοπαθητικής. Αυτό την ωθεί να ταξιδέψει στον κόσμο για να αποκαλύψει εάν η ομοιοπαθητική είναι πραγματικά επιστημονική και αποτελεσματική ή πρόκειται απλώς για ένα εικονικό φάρμακο που θέτει σε κίνδυνο ζωές.

Σχετικά με την ταινία

Η Ομοιοπαθητική είναι μία από τις πιο διαδεδομένες μορφές εναλλακτικής θεραπείας στον πλανήτη, αλλά παρά τη δημοτικότητά της, έχει αμφισβητηθεί πολύ τα τελευταία χρόνια και αποτελεί πλέον αγαπημένο στόχο για τους σκεπτικιστές. Η διαμάχη γύρω από την Ομοιοπαθητική βασίζεται στην πεποίθηση ότι κάτι τόσο αραιωμένο δεν μπορεί να λειτουργήσει χωρίς να παραβιάζει τους νόμους της χημείας. Το Magic Pills προκαλεί τους θεατές να αποφασίσουν για τον εαυτό τους παρουσιάζοντας νέες επιστημονικές ανακαλύψεις και πραγματικά επιτυχημένα αποτελέσματα παγκοσμίως που αμφισβητούν αυτές τις υποθέσεις.

Πολλά ιατρικά περιοδικά αρνούνται να δημοσιεύσουν θετικές μελέτες λόγω συστηματικής προκατάληψης και τα μέσα ενημέρωσης συχνά διαστρεβλώνουν την αλήθεια παραλείποντας πληροφορίες. Τα συμφέροντα είναι τεράστια, εάν η ομοιοπαθητική λειτουργεί θα μπορούσε να μεταμορφώσει το ιατρικό σύστημα, και να προσφέρει ασφαλή, οικονομικά προσιτή και αποτελεσματική θεραπεία. Μήπως αποκρύπτεται η αλήθεια;

Ταξιδέψτε με την Ανάντα στην Τανζανία, όπου τα τελευταία 25 χρόνια ένα ζευγάρι χρησιμοποιεί τις ικανότητές του για να βοηθήσει χιλιάδες ασθενείς με HIV / AIDS στις πιο απομακρυσμένες περιοχές της χώρας. Στην Κούβα, όπου ήταν το μόνο άτομο από το εξωτερικό, που της δόθηκε άδεια να πει την ιστορία του πώς η ομοιοπαθητική βοήθησε εκατομμύρια ανθρώπους και σταμάτησε μια επιδημία σε λίγες μόνο εβδομάδες. Στην Καλκούτα της Ινδίας, όπου η κλινική Banerji έχει τεράστια επιτυχία αντιμετωπίζοντας ανίατους όγκους του εγκεφάλου και άλλες μορφές καρκίνου. Στο Μουμπάι της Ινδίας, όπου ένας εκπαιδευμένος χημικός μηχανικός του MIT έχει ανακαλύψει νανοσωματίδια στα πιο αραιωμένα φάρμακα. Και τελικά στην Ελβετία, όπου πραγματοποιήθηκε μια κρατική μελέτη που οδήγησε στο πρόγραμμα δημόσιας υγείας που καλύπτει την ομοιοπαθητική.

Σχετικά με τη δημιουργό

Ο νεοεμφανιζόμενη σκηνοθέτρια Ananda More είναι εξοικειωμένη με την αφήγηση. Έχει ασχοληθεί με το θέατρο που της επέτρεψε να ενστερνιστεί το γράψιμο, τη σκηνοθεσία και την ηθοποιία. Εμπνευσμένη από τη θεραπεία της από τη μακροχρόνια κατάθλιψη που δεν είχε ανταποκριθεί στις συνήθεις θεραπείες, η Ananda αποφάσισε να αφιερώσει τη ζωή της στην Ομοιοπαθητική. Άρχισε να ασκεί ομοιοπαθητική το 2005, με ειδίκευση στον αυτισμό και την ανοσία. Η Ananda είναι πλέον ιδιοκτήτρια του Riverdale Homeopathy, ενός ομοιοπαθητικού ιατρείου, βιβλιοπωλείου και κλινικής. Είναι στενά συνδεδεμένη με την ομοιοπαθητική κοινότητα σε όλο τον κόσμο, και λόγω της συμμετοχής της και των επιτυχιών της, παρουσιάστηκε στο περιοδικό The Walrus και στο περιοδικό Toronto Life. Η ταινία ντεμπούτο της, Magic Pills, όχι μόνο ρίχνει φως στην Oμοιοπαθητική, αλλά και εκθέτει την εκστρατεία από τις ιατρικές και φαρμακευτικές κοινότητες που σκοπό έχουν να αφήσουν να επικρατούν πολύ πιο ακριβές και επιβλαβείς χημικές θεραπείες.

Στην Βόρεια Ελλάδα: Θεσσαλονίκη, Παρασκευή 11 Οκτωβρίου, στις 19.30

στην αίθουσα του ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ, Πτολεμαίων 29α

Η είσοδος είναι ελεύθερη